Zoek en boek

Uitgebreid zoeken >

Toon 14056 gevonden cruises >

Laagste prijsgarantie

Een cruise elders goedkoper? Bij CruiseReizen.eu krijgt u de laagste prijs, gegarandeerd!

Voorwaarden prijsgarantie >

Lastminute cruises

Deze lastminute, luxe en zeer voordelige cruise reis Caribbean t/m oktober slechts € 17 p.p.p.n.!

Lees verder >

Cruise specials

Wilt u steden en cultuur of juist de beruchte polaire zeeroute met natuur en avontuur?

Alle specials >

Vertrek vanuit Nederland

In de havens van Rotterdam en Amsterdam leggen ieder jaar tientallen cruiseschepen aan.

Cruisen vanuit Nederland >

Cruiseschip

Visa tijdens het cruisen

Voor een aantal landen is een visum nodig. Soms wordt dat door de rederij verzorgd, soms moet je dat zelf regelen. Bij de vaarschema’s van de maatschappijen kun je lezen of een visum nodig is.

Visum voor de Verenigde Staten en Canada
Met ingang van 2009 heeft de Amerikaanse overheid voor reizigers naar de Verenigde Staten en de bijbehorende eilanden (bijv. Puerto Rico) een regeling ingevoerd binnen het Visa Waiver Program.

De ESTA-regeling (Electronic System for Travel Authorization) is een geautomatiseerd systeem om vast te stellen of bezoekers zonder visum naar de Verenigde Staten kunnen reizen. Reizigers dienen voor vertrek elektronisch toestemming voor visumvrij reizen te vragen via de ESTA-website.

Canada hanteert sinds 2016 een soortgelijk systeem genaamd Electronic Travel Authorization (eTA). Ook in dit geval gaat het om elektronische reistoestemming. Voor beide landen moet je voor vertrek online toestemming aangevraagd hebben. Een eTA voor Canada kost zeven Canadese dollars, oftewel € 4,50 op het moment van schrijven.

Visum voor Turkije
Als de cruise begint in een Turkse haven (bijvoorbeeld bij inscheping in Istanbul), moet het paspoort na vertrek uit Turkije nog minstens 8 maanden geldig zijn en heb je een visum nodig.

Dit visum dient vooraf online aangevraagd te worden bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Turkije. Na betaling (met creditcard) krijg je per e-mail het elektronische visum opgestuurd. Dit visum moet je printen en meenemen op reis.

Visum voor Volksrepubliek China
Voor China is normaliter een visum nodig. Er zijn binnen China enkele bestemmingen waarvoor een uitzondering op het visumbeleid geldt. Ook wanneer je een excursie via de rederij boekt, bestaat de mogelijkheid dat de rederij een groepsvisum kan verzorgen. Informeer hiernaar bij de visumdienst/ambassade en vraag gelijk of je een single entry of double entry visum nodig hebt, indien je China meer dan één keer tijdens de reis bezoekt.

Overige landen
Ook voor een aantal andere landen is een visum verplicht, zoals Australië, Egypte, India, Indonesië, Jemen, Kenia, Libië, Oman, Rusland, Sri Lanka, Tanzania en Vietnam. In sommige gevallen wordt dit visum (tegen betaling) door de rederij geregeld, maar soms is een individueel visum noodzakelijk.

Doe je liever zaken met een Nederlandse partij waar je ook met iDeal, Bancontact of PayPal kunt betalen? Bekijk VisumBuitenland.nl voor alles over het eTA, ESTA en visums voor Turkije, India, Egypte, Vietnam, Australië, Sri Lanka, Kenia en Myanmar. Een aanvraag kost slechts 5 minuten en het visum wordt vaak dezelfde dag geleverd.

Op zoek naar een ander e-visum of reguliere visa? Bekijk E-visums.nl voor visums voor Turkije, USA, Canada, Cambodja, Egypte, Kenia, Myanmar, Sri Lanka, Australië, India, Cuba, Rusland, China, Tanzania, Indonesië, Vietnam en vele bestemmingen meer. Een van de goedkoopste aanbieders van officiële visums, waar je met iDEAL, overboeking of Mister Cash kunt betalen.