U bent hier > home > rederijen > P&O cruises > ventura
P&O cruises, Ventura, in Flam, Noorwegen

Ventura

De Ventura is met haar 290 meter en 116.017 ton de grootste van de zeven schepen die momenteel in dienst zijn bij P&O Cruises. Het schip beschikt over veertien openbare dekken, acht restaurants, zes boetieks, vijf zwembaden en drie lounges, waaronder ook het grootste theater op een Brits cruiseschip. Uniek aan het schip is dat de passagiers ook aan de voorkant van het schip kunnen lopen, wat niet mogelijk is op andere P&O schepen.

De Ventura is het zusterschip van MS Azura. MS Ventura is een 'Grand Class' cruiseschip. Toen ze haar intrede maakte in april 2008 was zij het grootste cruiseschip dat gebouwd was voor de Britse markt. De Ventura biedt plaats aan 3.100 passagiers en beschikt over 1.550 hutten, waarvan ongeveer 60% een eigen balkon heeft.

De Ventura is een familie-georiƫnteerd schip en trekt nieuwe, vaak jongere klanten aan. Voor volwassenen is er de luxueuze spa, de vele eetgelegenheden, bars en lounges en de grote keuze uit allerlei avondentertainment, van cabaret tot jazz en wervelende theatershows. De Ventura wil ook zo kindvriendelijk mogelijk zijn: het schip biedt speelgoed, begeleide spelletjes en mp3-spelers aan voor de kinderen. De allernieuwste aanwinsten, Azura en Ventura, bieden voor de jongeren circusactlessen en rock-en roll workshops, een raceautospel en een 3D bioscoop! Het schip bezit over enkele speelplaatsen voor kinderen en twee zwembaden speciaal voor gezinnen.