Transatlantische cruises | Norwegian Wind

Transatlantische cruises

Als je van varen houdt, dan is de transatlantische oversteek geweldig, veel zeedagen en weinig havens. Schepen verplaatsen zich aan het einde van een vaarseizoen van het ene gebied naar het andere (repositioning). Ze overbruggen daarbij vaak de Atlantische Oceaan, bijvoorbeeld van de Caribbean naar Europa. Uiteraard kan je mee op zo'n oversteek: een transatlantische cruise. Transatlantische cruises combineren rust op zee met interessante bestemmingen. Aan de Europese kant worden altijd enkele van de mooiste havens aangedaan en soms de eilanden ver voor de Afrikaanse kust zoals de Azoren, de Canarische of Kaapverdische eilanden en Madeira. Aan de Amerikaanse kant worden steden als New York of de heerlijke eilanden van de Caribbean aangedaan.

De transatlantische cruises worden met name in de lente en herfst gevaren. Dat zijn de momenten waarop cruiseschepen van het ene naar het andere werelddeel trekken, van zomer- naar winterbestemming en andersom. De noordelijke route voert bijvoorbeeld langs Engeland en Ierland of de Shetland Eilanden en IJsland om aan de overzijde van de oceaan New Foundland en New York aan te doen. Over het algemeen is de noordelijke oversteek korter dan de zuidelijke. De cruiseschepen hebben een dag of drie nodig om de Atlantische Oceaan over te varen. Het startpunt van de zuidelijke route richting Amerika begint meestal in het Middellandse Zee-gebied. De oversteek duurt hier tot 9 dagen, maar indien je via de Azoren gaat, wordt de oceaan in zes dagen bedwongen. De kortste oversteek aan de zuidkant is die van de Kaapverdische Eilanden naar Braziliƫ. In dat geval duurt de oversteek slechts drie dagen. Ook 'zeilend' is de Atlantische Oceaan te bevaren. De cruiseschepen voorzien van zeilen zijn vaak zo'n negen dagen onderweg. Een belevenis!

Een transatlantische oversteek... meer dan alleen rust op zee

In het voor- en najaar zijn er veel transatlantische oversteken. Deze zijn relatief goedkoop, maar je zit dan wel minimaal een dag of vijf achtereen op zee. Je eindigt aan de overkant van de Atlantische Oceaan. Daarbij kan je bewust kiezen voor zon en strand aan het begin of einde van de cruise.