Drie schepen van The Yachts of Seabourn; de Seabourn Legend, de Seabourn Pride en de Seabourn Sojourn, in Livorno, Italië

The Yachts of Seabourn

Seabourn staat voor absolute topklasse op het allerhoogste niveau. Seabourn werd in 1987 opgericht met een duidelijke filosofie voor ogen: het aanbieden van de meest luxueuze cruises aan boord van de meest elegante schepen ter wereld. De rederij spreekt daarmee klanten aan die in een luxehotel de beste kamer reserveren en die aan boord van een schip een suite nemen. Hun verwachtingen zijn dan ook zeer hoog en hun oordeel streng. De rederij heeft voor hen de perfecte cruise samengesteld. Seabourn ontvangt dan ook regelmatig de hoogste onderscheidingen en de meest lovende kritieken. Met de vijf sterren, welk elk schip van Seabourn siert, bewijst Seabourn iedere dag opnieuw dat zij aan de absolute top van de cruisewereld staan.

Het peil van de persoonlijke service ligt aan boord van Seabourn dan ook even hoog als in de beste hotels en restaurants aan land. Men verblijft er in uiterst luxueuze en zeer ruime suites, allen voorzien van grote ramen, een aparte zithoek, koelkast, televisie en video en veel bergruimte. De minibar is goed voorzien van heerlijke drankjes die je zelf vooraf kiest. Alle drankjes aan boord, ook alcoholische dranken en geselecteerde wijnen, zijn inbegrepen, evenals de fooien aan het personeel.

Ook het culinair niveau aan boord ligt erg hoog. Slechts de beste restaurants aan land kunnen Seabourn evenaren. Je dineert dagelijks op absoluut topniveau met een uitmuntende bediening in het bijzonder smaakvolle, elegante restaurant. Alle maaltijden worden geserveerd met aangepaste en zéér goede wijnen, welke uiteraard inclusief zijn in de prijs. De aangeboden service van de vriendelijke bemanning is vlekkeloos. Opvallend is ook dat je in je suite kan dineren, mét restaurant bediening!

Verwacht geen Broadway-shows, maar er zijn toch verrassend veel publieke ruimtes aan boord. Wie wil genieten en ontstressen kan dat: van complete rust tot en met het beoefenen van watersporten vanaf een uitklapbaar platform aan de achtersteven van elk schip. De schepen beschikken achterop over een Marina platform van waaraf watersporten als waterskiën, surfen, zwemmen en duiken kunnen worden beoefend. Op het teakhouten dek is veel plaats om te zonnen.

The Yachts of Seabourn

De schepen zien er door hun formaat, slanke uiterlijk en elegante romp meer uit als ultraluxueuze privé-jachten dan als cruiseschepen. Seabourn spreekt niet ten onrechte van "De Jachten van Seabourn".

Aan boord van de eerste drie prachtige, bijna identieke Seabourn-schepen (de Seabourn Legend, de Seabourn Pride en de Seabourn Spirit) tref je maximaal 200 passagiers aan, met 150 bemanningsleden. Dit terwijl andere rederijen op precies dezelfde grootte van schepen gemakkelijk tot 400 passagiers aan boord nemen. Sinds 2009 kreeg de vloot elk jaar een nieuw gezelschap. De Seabourn Odyssey, de Seabourn Sojourn en de Seabourn Quest bieden ruimte aan 450 passagiers (330 crew) en zijn drie maal zo groot als hun voorgangers. Net zoals op Seabourn Pride, Seabourn Legend en Seabourn Spirit zijn alle cabines luxueuze suites.

vorige >        alle rederijen >        volgende >