U bent hier > home > rederijen > royal caribbean
Royal Caribbean, International, Serenade of the Seas

Royal Caribbean

Royal Caribbean staat bekend om haar avontuurlijke en innovatieve schepen en activiteiten. Het is de grootste rederij met de grootste schepen Oasis of the Seas en Allure of the Seas. De rederij is met name geschikt voor gezinnen met kinderen en alleenstaanden tussen de 30 en 50 jaar. Royal Caribbean Cruise Lines is ideaal voor een betaalbare, gezellige, ontspannen verwenvakantie en die waar krijgen voor hun geld.

Schaatsen in de Caraïbische Zee? Surfen op een schip? Een golfbaan op het dek? Het klinkt als science fiction, maar bij Royal Caribbean International kan het! Door het uitgebreide kinderprogramma aan boord (Adventure Ocean), is Royal Caribbean dé rederij bij uitstek voor families.

Met de unieke Viking Crown lounge hoog in de schoorsteen startte Royal Caribbean in 1970 met haar eerste schip "Song of Norway" in de Caribische Zee. Het succesverhaal van deze van oorsprong Noorse rederij leest als een roman en met een vloot van twintig hagelwitte, perfect onderhouden schepen is Royal Caribbean International vijfendertig jaar later uitgegroeid tot de op één na grootste speler op de cruisemarkt.

Royal Caribbean exploiteert twee resorts die particulier eigendom zijn en die als halte worden gebruikt op sommige routes langs het Caribische gebied en de Bahama's, CocoCay® in de Bahama's en Labadee® in Haïti.

Cruiseschepen Royal Caribbean

Royal Caribbean heeft 22 schepen in bedrijf, waarvan elk schip een naam heeft dat eindigt op "of the Seas". Entertainment staat hoog in het vaandel, verveling is taboe. Op de nieuwste schepen vind je een klimmuur, een golfbaan, basketbalveld, zwembaden, een heuse schaatsbaan en zelfs een surfparadijs. Op de Freedom of the Seas, het grootste cruiseschip ter wereld, vind je ook een waterpark voor kinderen, bubbelbaden met glazen wanden die half boven zee hangen en een zwembad dat 's avonds in een openlucht disco verandert. Royal Caribbean weet als geen ander hoe je een groot publiek telkens weer verrast.

Oasis of Genesis klasse * * * * + : Oasis of the Seas, Allure of the Seas. De grootste en meest opzienbarende schepen ter wereld. De nieuwe schepen meten 220.000 ton, hebben 16 dekken en bieden plaats aan 5.400 passagiers! Het interieur is revolutionair!

Radiance klasse * * * * + : Radiance of the Seas, Brilliance of the Seas, Jewel of the Seas, Serenade of the Seas. Deze nieuw Royal Caribbean schepen hebben een atrium, Centrum genaamd, van negen dekken hoog en aan bakboord glazen liften die op zee uitkijken. De faciliteiten aan boord zijn zeer uitgebreid. Wat denk je van de klimwand die aan de zijkant van de schoorsteen is gebouwd, of de Country Club met binnen- en buitensport activiteiten zoals een golfsimulator?

Freedom klasse * * * * + : Freedom of the Seas, Liberty of the Seas, Independence of the Seas. Deze moderne schepen bieden plaats aan meer dan 3.600 passagiers. Naast alle faciliteiten van de overige schepen is aan boord het eerste drijvende surfpark ter wereld geintroduceerd, Flowrider genaamd!

Vision klasse * * * * : Vision of the Seas, Enchantment of the Seas, Grandeur of the Seas, Legend of the Seas, Rhapsody of the Seas, Splendour of the Seas. Op deze schepen ben je verzekerd van een fanstisch uitzicht, want ook hier is veelvuldig gebruik gemaakt van glas. Bij iets minder weer zorgt het schuifdak boven het zwembad voor een tropisch zwemparadijs. Ook een klimmuur ontbreekt op deze schepen niet.

Voyager klasse * * * * + : Voyager of the Seas, Explorer of the Seas, Mariner of the Seas, Navigator of the Seas, Adventure of the Seas. Deze schepen bieden een aantal attracties die je op geen ander schip aantreft. Naast de bekende klimmuur kan je hier je schaatsen onderbinden op een echte ijsbaan. Daarnaast is er een 9-hole mini golfbaan, een golfsimulator en een volledig volleybal- en basketbalveld. Het centrum van het schip wordt gevormd door de Royal Promenade, dat vier dekken hoog is en 120 meter lang.

Sovereign klasse * * * + : Monarch of the Seas, Majesty of the Seas. De Majesty of the Seas en de Monarch of the Seas zijn de oudste cruiseschepen van Royal Caribbean International. Beide schepen bestaan uit 12 dekken, zijn 268 meter lang, 32 meter breed en kunnen 2.744 passagiers vervoeren. Het zeven dekken hoge atrium is indrukwekkend met een marmeren trap rondom twee glazen liften en omringd door boetieks, winkels en lounges. Ook op deze schepen ontbreekt de Viking Crown Lounge en bar niet die zich rondom de schoorsteen bevindt en een schitterend uitzicht op zee biedt.

vorige >        alle rederijen >        volgende >