Holland America Line, de Rijndam in Rotterdam

Rotterdam

De Rotterdam, het zesde schip met die naam, kwam in 1997 in de vaart en de zusterschepen Volendam en Zaandam enkele jaren later. De Rotterdam heeft drie karakteristieke eigenschappen van de Holland America vloot. Een donkerblauwe romp, een interieur met veel hout en koperbeslag, een klassieke uitstraling.

Het restaurant is verdeeld over 2 dekken en beide niveaus zijn via een grote, statige trap met elkaar verbonden. Kies voor traditionele zitting aan een vaste tafel of voor open zitting, As You Wish” dining. Het Lido buffetrestaurant heeft een uitgebreid ontbijt- en lunchbuffet en is open voor een informeel diner. De Pinnacle Grill is het restaurant met vlees-en visspecialiteiten.

Naast verschillende bars en lounges is er een uitgebreide Greenhouse Spa met fitnessruimte, een casino, bibliotheek, winkel, een internet centrum en het Culinary Arts Center met kookdemonstraties en lessen. Club HAL is het activiteitencentrum voor kinderen tot 12 jaar. Tieners kunnen terecht in de speciaal voor hen ontworpen Loft. Alle hutten hebben een televisie, kluisje, een dvd-speler en vers fruit en bloemen.