Rode Zee en Canada cruises | Norwegian Wind

Rode Zee cruises

Een cruise langs de fascinerende havenplaatsen van de Rode Zee is niet zomaar een bootreis terug in de tijd met excursies en onverwachte ontmoetingen. Een Rode Zee cruise gaat over ontdekken en beleven! Je ziet eeuwenoude steden, heilige plaatsen en enkele van de mooiste gebieden vol koraal en onderwaterleven.

De Rode Zee is een langgerekte binnenzee, gelegen tussen Azië en Afrika. De Rode Zee is vooral beroemd door de prachtige en uitgestrekte koraalriffen, onder meer langs de kusten van Egypte en Soedan. Omdat het water van de Rode Zee aan beide zijden door woestijnen wordt begrensd, is het water er relatief warm en helder.

Vanuit de aanloophavens kan je diverse excursies maken om optimaal van het natuurschoon te genieten. Tijdens je Rode Zee cruise bezoek je de tombes van de farao's, de magistrale tempels van Luxor en loop je op Mt. Sinaï waar Mozes de Tien Geboden heeft gekregen. Dan is er het betoverende Aqaba aan de Golf van Aqaba dat het stukje Rode Zee is voor Jordanië. Hier reis je naar Wadi Rum en Petra.

De Rode Zee... je moet het gezien hebben

Aan de oostkust van de Sinaï en in de Rode Zee liggen koraalriffen, omspoeld door glashelder water dat ongelooflijk rijk is aan vissen en andere zeedieren in allerlei kleuren. Bovendien cruise je langs eeuwenoude steden, monumenten en dit alles per luxe cruiseschip.