Queen Victoria, Cunard Line

Queen Victoria

Schoonheid, elegantie en het beste van Cunard's koninklijke erfgoed is terug te vinden aan boord van de Queen Victoria, een kleiner zusje van de bijna 150.000 ton metende Queen Mary 2. Het schip beschikt over de modernste faciliteiten en is van alle gemakken en luxe voorzien.

De eerste indruk van het schip is meteen overweldigend wanneer je de drie dekken hoge Grand Lobby betreedt. Op dek 3 bevindt zich de Shopping Arcade met elegante winkels van beroemde ontwerpers. Er zijn vele lounges en bars zoals de Commodore Club, die een panoramisch uitzicht biedt over de boeg van het schip en is ingericht met allerlei voorwerpen uit het rijke Cunard verleden. Voor een koffiespecialiteit kan je terecht in Café Carinthia en een typisch Engelse “ale” wordt getapt in The Golden Lion pub.

In het indrukwekkende Royal Court Theater, dat over drie dekken verdeeld is en over een aantal privé loges beschikt, worden schitterende shows vertoond. Op dek 9 bevinden zich twee zwembaden waarvan één met uitschuifbaar dak en vier whirlpools. In de Cunard Health Club en Spa kan je sportief bezig zijn of je laten verwennen met een schoonheidsbehandeling of een massage.

Veel van de buitenhutten beschikken over een eigen balkon of veranda. Alle hutten hebben bad of douche en toilet, badjas en slippers, haardroger, safe, koelkast, satelliet tv met films en muziek, telefoon en 24-uur roomservice.

Al naar gelang de gekozen hutcategorie wordt een tafel toegewezen in één van de hoofdrestaurants, het Britannia Restaurant, de Princess of de Queens Grill. Daarnaast beschikt het schip over zeven alternatieve eetgelegenheden, waaronder het beroemde Todd English Restaurant en het Lido Restaurant.