Pullmantur Cruises

Pullmantur Cruises

Pullmantur Cruises is populair onder jongeren. Overal muziek, zelfs in de wandelgangen is er achtergrondmuziek. De prijzen zijn zeer aantrekkelijk en alle schepen zijn op basis van all inclusive, wat wil zeggen dat naast alle maaltijden ook de meeste dranken zijn inbegrepen, zoals frisdrank, alcoholische dranken, wijn aan tafel en cocktails (luxe merken uitgezonderd). De fooi daarentegen, een bedrag van ruim 10 euro per persoon per dag, wordt automatisch op de boordrekening bijgeschreven. Deze bijdrage is verplicht en kan niet aangepast worden.

Het diner wordt in twee zittingen geserveerd, naar Spaanse gewoonte, wat later dan bij ons. Regelmatig worden heerlijke tapashapjes aangeboden. De showavonden met verschillende thema's en divers ander amusement zowel overdag als 's avonds, zijn overwegend Spaans georiënteerd. Hoewel er wel Engels aan boord wordt gesproken, is Spaans de hoofdtaal aan boord.

Cruiseschepen Pullmantur

De Spaanse rederij Pullmantur beschikt over een vloot van vijf schepen van verschillende afmetingen, waarvan de kleinste plaats biedt aan 1.000 en de grootste aan 2.700 passagiers. De faciliteiten verschillen per schip, maar er zijn altijd één of meerdere zwembaden aan boord, soms met jacuzzi’s, een fitnessruimte en uiteraard diverse publieke ruimten zoals showlounges, bars, een disco en een casino. Zijn er voldoende kinderen aan boord, dan worden er voor hen allerlei activiteiten georganiseerd. De meeste schepen varen in Europa, voornamelijk in de Middellandse Zee, maar sinds een aantal jaren is de zeer populaire Caribische route met in- en ontscheping op Aruba (uniek!) zeer gewild.

vorige >        alle rederijen >        volgende >