U bent hier > home > rederijen > princess cruises
Princess cruises, Sun Princess

Princess Cruises

Princess Cruises heeft met haar jarenlange traditie en ervaring alles in huis om een complete en fantastische luxecruise te organiseren. De rederij kende een bescheiden opstart in 1965 met één enkel schip en een vaarroute naar Mexico, de Princess Patricia. In 1977 werd deze rederij beroemd door de welbekende televisie-serie "The Love Boat" (de Pacific Princess). Princess Cruises groeide uit tot één van de toprederijen ter wereld met een vloot die meer dan 800.000 passagiers draagt en meer bestemmingen aandoet dan elke andere grote rederij. Een sterk punt van Princess Cruises zijn de uitstappen aan land, die zeer goed georganiseerd zijn.

De Amerikaanse rederij Princess Cruises is niet alleen bekend van de enige echte "Love Boat", maar ook van "Personal Choice Cruising". Dit unieke concept is gericht op vrijheid op het gebied van maaltijden en shows. Het Personal Choice Dining programma laat je kiezen tussen de traditionele "fixed-seating" en een "Anytime Dining". Anderzijds is er het Personal Choice Entertainment programma, een programma dat een grote variëteit van amusementsaanbod inhoudt. "Doen wat u wilt, waar u wilt en wanneer u wilt" is hét credo van de rederij.

Princess Cruises heeft zich als rederij kunnen onderscheiden van de andere groten door het aantal havens waar zij aanmeren. Met haar uitgebreide vloot bevaart Princess Cruises maar liefst 150 vaarroutes, van 7 tot 72 vaardagen, op alle zeven continenten. Caraïben, Alaska, Panamakanaal, Europa, Mexicaanse Rivièra, Zuid-Amerika, Hawaii, Tahiti, Frans Polynesië, Azië, India, Afrika, Canada, Antartica, New England, Stille Zuidzee... allemaal bestemmingen waar Princess Cruises havens aandoet.

Deze bestemmingen zijn vaak te combineren met een interessant landarrangement, bijvoorbeeld in Zuidoost-Azië of Alaska. Unieke en uitgebreide landprogramma's, waardoor de reis een extra dimensie krijgt. Meest populair zijn de zevendaagse cruises in de Caraibische Zee, naar Alaska en de Mexicaanse Rivièra. Princess Cruises is de onbetwiste nummer één voor cruises in Alaska. Naast een eigen panoramische trein beschikt de rederij over enkele prachtige lodges op de mooiste plekjes zoals in Denali Park en aan de voet van Mount McKinley.

Ook met kinderen kan je je prima vermaken bij Princess Cruises. Met Princess Kids wordt er voor voldoende activiteit gezorgd voor kinderen vanaf 3 jaar en jongeren tot 17 jaar. Daarnaast staat Princess Cruises bekend om haar soufflés! Vergeet er niet eentje te bestellen als mooie afsluiting van een overheerlijk diner in de eetzaal!

Cruiseschepen Princess

Princess Cruises heeft grote schepen die door hun ontwerp toch een intieme sfeer weten te creëren. De moderne en jonge vloot biedt een groot aantal buitenhutten met balkon tegen aantrekkelijke prijzen.

Grand klasse * * * * * : Caribbean Princess, Crown Princess, Diamond Princess, Emerald Princess, Golden Princess, Grand Princess, Sapphire Princess, Star Princess, Ruby Princess. Grote verschillen tussen de nieuwere schepen onderling zijn er niet. Ze zijn allemaal even luxueus en modern qua inrichting en van alle comfort voorzien. Star, Grand, Golden, Caribbean, Diamond en Sapphire Princess zijn de grootste schepen en kunnen tussen de 2.600 en 3.100 passagiers herbergen. Ze beschikken over veel hutten met balkon, een trouwkapel, een internetcafé, een golfsimulator en een discotheek "Skywalkers", die alleen via een glazen roltrap te bereiken is.

Explorer klasse * * * * + : Ocean Princess, Pacific Princess (en voorheen Royall Princess, Tahitian Princess). De Explorer klas schepen bieden de perfecte combinatie van een kleinschalig schip met de huidige moderne gemakken. Het zijn de kleinste schepen van de rederij met niet meer dan 670 passagiers aan boord.

Sun klasse * * * * + : Dawn Princess, Sea Princess, Sun Princess. De Sun klasse schepen bieden alle comfort en luxe van een groot schip, terwijl de sfeer en intimiteit van een kleiner schip behouden blijft.

Coral Princess, Island Princess * * * * * : deze zusterschepen zijn iets kleiner dan de allergrootste schepen van de rederij (2.000 passagiers), maar bieden dezelfde uitgebreide faciliteiten. Ruim 70% van alle hutten zijn buitenhutten, waarvan de meeste met privé balkon.

vorige >        alle rederijen >        volgende >