Panamakanaal cruises | Norwegian Wind

Gedeeltelijke doorvaart

Een aantal cruises maakt een gedeeltelijke doorvaart door het Panamakanaal, tot aan het meer van Gatun. Deze schepen passeren het Panamakanaal slechts gedeeltelijk en varen na de sluizen van Miraflores weer terug over het Gatunmeer naar de Caribische Zee.

De gedeeltelijke doorvaart van het Panamakanaal is een bijzonder gevarieerde cruise die veelal begint en eindigt in Fort Lauderdale. Je beleeft het hartstochtelijke Mexico en de prachtige natuur in Costa Rica. Ook doet het schip een aantal eilanden in het Caribisch Gebied aan. Je vaart bijvoorbeeld naar Oranjestad op Aruba of Ocho Rios op Jamaica. Vervolgens vaart het schip tot halverwege het Panamakanaal. In Cristobal, een haven in Panama, keert het schip om en brengt je terug naar de Caribische Zee. Een spectaculaire ervaring.

Het Panamakanaal... het hoogtepunt van elke cruise

Dit door mensenhanden gemaakte wereldwonder is absoluut een hoogtepunt van elke cruise waarin de doorvaart is opgenomen. Een bijzonder gevarieerde cruise die veelal begint en eindigt in Miami of Fort Lauderdale. Je beleeft het hartstochtelijke Mexico en geniet van het natuurschoon van Costa Rica of Nicaragua. Ingeklemd tussen die belevingen zit een spectaculaire tocht door het Panamakanaal. De passage door het 80 kilometer lange Panamakanaal betekent een dag aan dek of op het balkon van je hut om dit door mensen gemaakte wonder te aanschouwen.