U bent hier > home > rederijen > P&O cruises
P&O cruises, alle zeven schepen tegelijk in Southampton

P&O cruises

Bij P&O Cruises kun je je onderdompelen in de sfeer van weleer, want deze rederij heeft de vaarvakantie uitgevonden! Al in 1904 organiseerde P&O haar eerste cruiseprogramma. En nu stoomt de Britse rederij met gloednieuwe schepen het heden in.

Bij P&O Cruises zul je tevergeefs zoeken naar zevendaagse cruises in de Caraïbische Zee of Middellandse Zee. Het overgrote deel van hun reizen begint én eindigt in Southampton en duurt minimaal tien dagen. Cruises vanuit de Caribbean vinden plaats met chartervluchten vanuit Engeland. Jaarlijks hoogtepunt is de drie maanden durende wereldcruise die ook in deeltrajecten geboekt kan worden. De triomfantelijke aankomst in Sydney herinnert elk jaar aan de volle schepen met landverhuizers die hun geluk aan de andere kant van de wereld beproefden.

Cruiseschepen P&O cruises

De schoorsteen is al sinds mensenheugenis geschilderd in de neutrale kleur "buff", een kruising tussen geel en bruin.

De zeven schepen hebben elk hun eigen stijl en karakter. De Oriana is de meest traditionele van het stel; op de Arcadia voelen vooral jongeren zich ook prima thuis. En op de Artemis zijn alleen buitenhutten. Mét ligbad! De nieuwste aanwinsten, Azura en Ventura, bieden voor de jongeren circusactlessen en rock-en roll workshops, een raceautospel en een 3D bioscoop! De Oceana met haar indrukwekkende atrium met brede marmeren trap, glazen liften en palmbomen. Aurora, geraffineerd ontworpen en met een cosmopolitische uitstraling. De Adonia is het kleinste schip van de zeven schepen van de P&O vloot.

Op de Arcadia, de Artemis en vanaf december 2011 eveneens op de Oriana tref je geen kinderen onder de 18 jaar.

vorige >        alle rederijen >        volgende >