Norwegian Star, Norwegian Cruise Line, NCL

Norwegian Star

De Norwegian Star is een modern, middelgroot cruiseschip, waar een informele sfeer heerst. Het is een zusterschip van de Norwegian Dawn, dat een jaar eerder in de vaart kwam.

Opvallend aan het schip is de opbouw voor de schouw met de kinderclub, alsook de levendige kleuren. Blije kinderen en tevreden ouders, dat is waar het Norwegian om gaat. Aan boord van de schepen vind je dan ook één van de meest uitgebreide kinderprogramma's op zee, met begeleide activiteiten voor diverse leeftijdsgroepen.

Kies uit dertien eetgelegenheden met verschillende thema's (waarvan sommige met toeslag), zoals Japans in Teppanyaki en de Sushi en Sake Bars of Italiaans in La Cucina. Blue Lagoon is altijd open voor een hamburger of een lekkere wokschotel. Verlies die calorieën in de Barong Fitness ruimte en doe mee aan aerobics. Freestyle cruising houdt in dat je zelf kunt kiezen hoe laat en waar je wilt eten. Er is geen formeel kledingvoorschrift, spijkerbroek mag (op een enkele uitzondering na).

Drink een tapbiertje in de Engelse Red Lion pub en vermaak je in de Spa, de zwembaden, jacuzzi's op de sportdekken of in het casino. Een kapel, internetcafé, bibliotheek en uitgebreide kinder- en tienerfaciliteiten completeren het geheel.

Panamax-cruiseschip

De Panamax (samentrekking uit Panamá en maximum) zijn de maximale afmetingen van een schip waarmee het nog net gebruik kan maken van de sluizen in het Panamakanaal. Het schip heeft een tonnage van 91.000 ton en een lengte van 294 meter. Het schip is 32 meter breed en beschikt over 12 dekken voor passagiers.

Naar huidige maatstaven is de Panamax-klasse een middelgroot schip. De schepen die te groot zijn om door het Panamakanaal te kunnen varen moeten dus om Kaap Hoorn varen, en worden dan ook Capesize genoemd.

Star Cruises

De opdracht tot de bouw werd in 2000 gegeven door Star Cruises, en haar naam was destijds de Superstar Libra. In 2001 werd de Norwegian Cruise Line (NCL) overgenomen door Star Cruises, en werd de Superstar Libra omgedoopt tot de Norwegian Star. Het schip werd eind 2001 in Miami gedoopt in een dubbele ceremonie met de Norwegian Sun. Ook het andere Libra-klasse cruiseschip (daarna Dawn-klasse genoemd), de SuperStar Scorpio, werd overgebracht naar Norwegian Cruise Line, en omgedoopt tot de Norwegian Dawn.