Norwegian Epic, Miami

Norwegian Epic

Dit is de eerste rederij die het "freestyle cruisen" als cruise-stijl van de toekomst heeft vorm gegeven. Vrij in alles wat je aan boord kunt voorstellen, maar vooral merkbaar tijdens de maaltijden: eten wanneer, waar en met wie je maar wilt in een informele sfeer.

Op de nieuwste schepen staan zelfs 12 specialiteitenrestaurants ter beschikking, waarvan een aantal tegen bijbetaling. Zo is er een steakhouse, restaurants in Franse of Italiaanse stijl. En ook de Aziatische keuken is vertegenwoordigd. Namelijk sushi en een echte aanrader is Teppanyaki, een eigentijds voorbeeld van showcooking voor 10 personen. Reserveren is voor sommige restaurants aan te raden, maar er zijn er altijd een aantal waar je zonder reservering en zonder bijbetaling terecht kunt.

Qua bestemmingen biedt NCL een zeer gevarieerd programma, van Alaska tot de Caribbean, van het Panama Kanaal tot Canada en New England, maar ook Europa staat op de kaart. De schepen, ook de al wat oudere, zijn ruim en modern uitgerust. De nieuwere bezitten daarnaast enkele spectaculaire noviteiten, zoals vier bowling banen met daarom heen diverse bars en lounges.

Veel cruise-liefhebbers voelen zich thuis op de schepen van NCL: voor gezinnen met kinderen is er voldoende vertier, met onder andere de Kid’s Crew faciliteiten. Ben je actief ingesteld? Dan zegt het aantal uitgaansgelegenheden en de faciliteiten aan boord genoeg. Liever een rustige plek aan dek? Door de doordachte indeling van de dekken is er altijd wel één te vinden. En wat te denken van de luxe suites en villa’s met een eigen dek met privé zwembad en relaxgedeelte. Uniek op zee!