Norwegian Cruise Line, Norwegian Dawn, Grand Cayman

Norwegian Cruise Line

In 1966 was het Norwegian die als eerste rederij wekelijks plezierreizen organiseerde vanuit Miami naar de zonnige Caribbean. En ruim veertig jaar later behoort Norwegian Cruise Lines nog steeds tot de vernieuwers van de cruise-industrie. Norwegian Cruise Line is namelijk de bedenker van het "Freestyle Cruising" concept. Zo is een smoking niet nodig als je daar niet voor te vinden bent, je bepaalt zelf wanneer, met wie en waar je eet. Er is dus geen vaste tafelzitting en dinertijd meer. Shows en varieté acts worden daarom ook op verschillende tijdstippen uitgevoerd.

Freestyle Cruising is het handelsmerk van Norwegian Cruise Line. Dit betekent dat je meer vrijheid hebt dan je normaliter van een cruise zou verwachten. De schepen zijn ook bijzonder kindvriendelijk, met veel hutten met verbindingsdeuren. Op die manier heb je je kinderen dichtbij en geniet je toch van de nodige privacy.

Norwegian Cruise Line doet wereldwijd meer dan 140 havens aan. Je kan kiezen voor een cruise op de Middellandse Zee, de Caribbean, Hawaii, het Panamakanaal, Alaska en Canada en transatlantische cruises.

Cruiseschepen Norwegian Cruise Line

Op de jongste vloot ter wereld hoef je je geen minuut te vervelen. De schepen zijn uitgerust met zwembaden, glijbanen, een kid's club, bowlingbanen en sportcomplexen. Het Sports Complex van de Norwegian Epic bijvoorbeeld heeft een full-size basketbalveld, een immense klimmuur en een klimgrot (Spider Web).

Norwegian Spirit * * * * + : een indrukwekkend schip met een zes dekken hoog atrium en drie glazen liften.

Norwegian Jewel, Norwegian Pearl, Norwegian Gem, Norwegian Jade * * * * + : de zusterschepen Norwegian Jewel (2005), Norwegian Pearl (2006) en Norwegian Gem (2007) zijn afgeleid van de Norwegian Jade en bieden alle faciliteiten die het varen met Norwegian Cruise Line zo pleziering maken. Zowel de Norwegian Pearl als de Norwegian Gem hebben een bowlingbaan.

Pride of America * * * * : dit schip heeft als bestemming de eilanden van Hawaii en het thema aan boord is Amerikaans.

Norwegian Majesty * * * * : dit schip is 1999 geheel gerenoveerd en verlengd. Voor kinderen is een eigen ruimte de "Kids Corner" gecreëerd.

Norwegian Sun * * * * + : veel dekruimte kenmerkt dit schip uit 2001, en een groot casino, vele winkeltjes en een aparte ruimte voor kinderen.

Norwegian Dawn, Norwegian Star * * * * + : op deze zusterschepen heeft u de keus uit 10 verschillende locaties restaurants met verschillende thema’s, zoals Aziatisch, Italiaans en Frans. In de Engelse pub Pearly Kings is tapbier verkrijgbaar. Een grote showlounge, internetcafé en bibliotheek behoren uiteraard ook tot de faciliteiten.

Norwegian Epic * * * * : het eerste van een nieuwe generatie Freestyle Cruising schepen. Met een lengte van 325 meter, een breedte van 40 meter en 19 passagiersdekken biedt het plaats aan 4.200 passagiers.

vorige >        alle rederijen >        volgende >