Holland America Line, de Nieuw Amsterdam

Nieuw Amsterdam

De Nieuw Amsterdam, sinds 2010 in de vaart, is het vlaggenschip van de Holland America Line. Het is een Signature klasse cruiseschip, net als de MS Queen Elizabeth (hetzelfde ontwerp).

Het middelgrote schip is zo ontworpen dat 85% van de hutten uitzicht op zee heeft en 67% heeft een veranda. Vooral bovenin het schip wordt veel glas gebruikt en ook bij de Nieuw Amsterdam ontbreken de geliefde Holland America kenmerken als de glazen buitenliften in het midden van het schip niet.

Op de Nieuw Amsterdam vind je bovendien het Explorations Café, een internetcafé dat wordt gesponsord door The New York Times, het specialiteitenrestaurant Pinnacle Grill en een uitgebreide Greenhouse Spa en Salon.

De Nieuw Amsterdam is het vierde schip dat deze naam mag voeren. De eerste Nieuw Amsterdam werd in 1906 in de vaart genomen en gebruikte zowel zeilen als stoommachines. De tweede Nieuw Amsterdam II stond bekend als "de lieveling van de Nederlanders". Het silhouet van het schip is te zien in het Holland America Line logo. De Nieuw Amsterdam III was een van de meest elegante schepen van die tijd (1983). Door het innovatieve design en de luxe voorzieningen zal de Nieuw Amsterdam IV de trotse traditie van zijn naam voortzetten.Diapresentatie ms Nieuw Amsterdam >