U bent hier > home > bestemmingen > azie > malediven
Malediven cruises | Norwegian Wind

Malediven cruises

Veel cruises komen er niet, maar India, Sri Lanka en de Malediven per cruiseschip ontdekken, is een prachtervaring. Wissel een miljoenenstad als Mumbai af met een bijna onbewoond eiland in de Indische Oceaan.

Zo'n 500 km onder India en 600 km ten zuidwesten van Sri Lanka liggen in de Indische Oceaan duizenden eilandjes, de Malediven. De totale oppervlakte van het koraaleilandenrijk is ongeveer drie keer Nederland! De Malediven zijn een groep van 26 atollen die worden gevormd door bijna 2.000 grotere en kleine lage koraaleilandjes. Alle eilandjes zijn rijkelijk begroeid met palmbomen, mangrovebomen en bamboestruiken en ieder eiland is omgeven door een rif dat het beschermt tegen de open oceaan. Hierdoor is het een waar paradijs voor duikers.

Malediven... je moet het gezien hebben

Dit stukje paradijs op aarde werd door Marco Polo ooit omschreven als de “Bloem van India” en terecht: ‘Oogverblindende witte stranden, een oneindig blauwe lucht, palmbomen, azuurblauw glashelder water met zeetuinen vol kleurrijke vissen, schelpen en ander leven. Kortom, een stukje paradijs op aarde, de Malediven’.