MSC Cruises, MSC Opera, Nærøyfjord, Flam, Noorse Fjorden

MSC Splendida

De MSC Splendida, vanaf juni 2009 in de vaart, is een zusterschip van de MSC Fantasia en MSC Divina. Zij meet ruim 133.000 ton en kan bijna 4.000 passagiers en 1.300 bemanningsleden vervoeren. Bij de bouw is gebruik gemaakt van de meest geavanceerde technologieën en het ontwerp van het interieur is erop gericht om een zo gastvrij mogelijke sfeer te creeren. Een thalasso ruimte van 1.500 m2, een interactieve sportbar en een Tex-Mex restaurant dat 24 uur per dag geopend is, zijn slechts enkele facetten van dit moderne cruiseschip.

Nieuw is het exclusieve VIP gedeelte, de MSC Yacht Club. Het bestaat uit 99 ruime suites (tot 65m2 groot) met een eigen bar, solarium, twee jacuzzi's, een zwembad met schuifdak en een eigen butlerservice. De voorzijde van de Observation Lounge bestaat uit grote ramen die een grandioos uitzicht beloven. Deze lounge omvat tevens relax ruimtes, een Wi-Fi gedeelte en een bibliotheek met boeken in diverse talen. Een honingkleurige onyx marmeren tafel is de plek voor een heerlijk ontbijt. Vele tv-schermen zorgen ervoor dat de gasten continu op de hoogte blijven van de route, het weer en de sterrenhemel.

De MSC Splendida is het eerste schip met een vloer van Swarovski. Zelfs de trappen die het dek tussen het MSC Yachtclub concierge gedeelte en dek 16 verbinden, zijn gemaakt van Swarovski kristal, dat met LED verlichting wordt belicht. Een mozaïek van zwart Saint Laurent en geel Siena marmer plus een doorzichtig plafond voor het kijken naar de sterren completeren het luxe geheel. Bij de inrichting van de MSC Yacht Club wordt gebruik gemaakt van eikenhouten muren en panelen van alcantara, parketvloeren en alle overige karakteristieke kenmerken van een jacht.