Costa Magica, Oslo, Noorwegen

Liberty of the Seas

De Liberty of the Seas is het tweede schip in de spectaculaire Freedom klasse. Net als haar zusters Freedom of the Seas en Independence of the Seas biedt zij plaats aan ruim 3.600 passagiers. Het schip werd in Finland gebouwd voor ongeveer 550 miljoen euro. Het zou oorspronkelijk de naam Endeavour of the Seas krijgen, maar daar werd van afgezien. Het werd in anderhalf jaar tijd gebouwd op de Aker Finnyards in Turku, waar ook haar zusterschip, de Freedom of the Seas was gebouwd. In 2007 werd de Liberty of the Seas in de vaart genomen. Op dat moment waren het de grootste cruiseschepen die ooit gebouwd waren.

Het derde schip in de Freedomklasse, de Independence of the Seas, werd in april 2008 opgeleverd. In 2009 kwam het eerste schip van de Oasisklasse in de vaart, met een tonnage van 220.000 BRT dat de Freedomklasse-schepen als 's werelds grootste passagiersschepen onttroonde. Begin 2011 werd in Freeport, de Bahama's, het schip in het droogdok gezet en gerenoveerd. De populair gebleken voorzieningen van de Oasisklasse-schepen werden op het schip overgenomen. Eén van die attracties was de DreamWorks Experience.

De Liberty of the Seas heeft nu het Flowrider Surfpark, het interactieve H2O water themapark, en alle overige kenmerken van de Royal Caribbean vloot. Deze omvatten een klimmuur, een minigolfbaan en een ijsbaan waar spectaculaire ijsshows worden opgevoerd en je zelf ook de ijzers kunt onderbinden. Activiteiten aan boord omvatten wijn proeverijen, kookdemonstraties, danslessen en nog veel meer.

In de indrukwekkende, vijf dekken hoge, Showlounge worden kleur-en klankrijke Las Vegas en Broadway-stijl productieshows opgevoerd. Het restaurant bestaat uit drie lagen, elk met een ander thema, met elkaar verbonden door een grote trap waar in twee zittingen wordt gedineerd. Verder zijn er thema restaurants zoals de Chops Grille en het Portofino Restaurant met een Italiaanse keuken. In Johnny Rockets, een Amerikaanse diner uit de vijftiger jaren worden hamburgers, hotdogs en milkshakes geserveerd door zingende en dansende serveersters.