Costa Magica, Oslo, Noorwegen

Independence of the Seas

De Independence of the Seas is het derde schip in de spectaculaire Freedom klasse schepen. Het schip is een evenbeeld van de Liberty en de Freedom of the Seas. Net als haar zusters Freedom of the Seas en Liberty of the Seas meet zij 158.000 ton, is ze 339 meter lang en 56 meter breed. De schepen bieden plaats aan ruim 3.600 passagiers die kunnen genieten van het Flowrider Surfpark, het interactieve H2O water themapark, en alle overige kenmerken van de Royal Caribbean vloot. Deze omvatten een klimmuur, een minigolfbaan en een ijsbaan waar spectaculaire ijsshows worden opgevoerd en u zelf ook de ijzers kunt onderbinden.

Activiteiten aan boord omvatten wijn proeverijen, kookdemonstraties, danslessen en nog veel meer. In de indrukwekkende, vijf dekken hoge, Showlounge worden kleur-en klankrijke Las Vegas en Broadway-stijl productieshows opgevoerd. Het restaurant bestaat uit drie lagen, elk met een ander thema, met elkaar verbonden door een grote trap waar in twee zittingen wordt gedineerd. Verder zijn er thema restaurants zoals de Chops Grille en het Portofino Restaurant met een Italiaanse keuken. In Johnny Rockets, een Amerikaanse diner uit de vijftiger jaren worden hamburgers, hotdogs en milkshakes geserveerd door zingende en dansende serveersters.

De Royal Promenade biedt 136 meter aan winkels, restaurants en entertainment. Jeugdactiviteiten zijn te vinden in Adventure Ocean. In alle hutten, die over een kaptafel met haardroger, mini-bar en een kluisje beschikken, is een tv met flatscreen geinstalleerd.