U bent hier > home > rederijen > hurtigruten
Hurtigruten

Hurtigruten

De Hurtigruten is volgens velen de mooiste zeereis ter wereld. Ontdek de oorspronkelijke natuur van de Noorse fjordenkust tijdens een originele Hurtigruten postbootreis. Gedurende het jaar vertrekken er dagelijks postboten vanuit Bergen naar Kirkenes en vice versa. Alle schepen dienen nog steeds als postboten.

Hoogtepunt van de in totaal twaalf dagen durende retourreis is het afmeren in pittoreske havenplaatsjes, 34 noordwaarts en 33 zuidwaarts, zowel overdag als 's nachts. Hurtigruten voert een lijndienst uit voor passagiers maar ook voor vracht. Het dagelijks laden en lossen vormt een onlosmakelijk deel van de charme van deze zeereis.

In tegenstelling tot het leven aan boord van een cruiseschip is er op een Hurtigruten schip geen entertainment. De sfeer is informeel en staat in het teken van de natuur en ontspanning. Het schip vaart onderweg in de schilderachtige Raftsund vlak langs de Lofotenwand. Ook de passage van de smalle Trollfjord mag als een hoogtepunt worden beschouwd. Dan hebben we het nog niet eens over het Noordkaap Plateau of de "Zeven Zusters". Welk jaargetijde je ook kiest, het blijft altijd een bijzondere belevenis.

Cruiseschepen Hurtigruten

Er varen traditionele postschepen en moderne schepen in de vloot. Elk schip van de vloot heeft haar eigen karakter, bepaald door de verschillen in inrichting en de gebruikte materialen. De hutten zijn netjes ingericht en van alle gemakken voorzien.

Daarnaast biedt Hurtigruten ook expeditiecruises aan naar onder meer Antarctica. Met het nieuwste schip van de vloot, de MS Fram, worden onvergetelijke reizen gemaakt naar dit ongerepte stukje natuur waar je ijsbergen, pinguïns en zeerobben kunt aanschouwen.

vorige >        alle rederijen >        volgende >