U bent hier > home > rederijen > hapag-lloyd > hanseatic
MS Hanseatic voor anker bij Fowey Cornwall

Echte avonturen en uitzonderlijke comfort

De MS Hanseatic is het enige 5 sterren expeditieschip ter wereld, met ruimte voor nog geen 200 gasten. Het is een klein, intiem schip, speciaal ontworpen voor het uitvoeren van expeditie cruises in een eigentijdse en luxueuze stijl. Het schip heeft een geheel overdekte brug en een ijsbestendige romp en beschikt over 14 zodiacs, kleine rubberen motorboten waarmee op verschillende bestemmingen in Antarctica aan land wordt gegaan.

Once in a lifetime

De vaarroutes van de expeditie-cruises van de Hanseatic (en de Bremen) zijn het summum van elke avontuurlijke reiziger, bijvoorbeeld naar Antarctica, het Noordpoolgebied (Spitsbergen, Groenland en IJsland), eilanden in de Stille Zuidzee (zoals Frans Polynesië) en Zuid Amerika inclusief de Amazone en de Orinoco Rivier. Omdat het accent van de cruises op de bestemmingen is gericht, wordt op het gebied van entertainment weinig geboden op lezingen over de bestemmingen na.

Culinair kom je aan boord niets tekort: er is veel variatie in de internationale gerechten. In het elegante restaurant wordt in één zitting gegeten en de kwaliteit van de maaltijden is, net als op de overige schepen van de rederij, uitstekend.

Fitness en wellness zijn op elk schip vertegenwoordigd en natuurlijk is er een zwembad, boutique, een bibliotheek, een kapsalon en meerdere bars en lounges. Fooien zijn niet verplicht aan boord van de Europa en Hanseatic. Voor een uitmuntende service mag uiteraard een fooi worden gegeven. Het kledingadvies voor de Bremen, Hanseatic en Columbus is informeel. Alleen tijdens het Captain's Welkomst- en Afscheidsdiner wordt een ieder verzocht zich iets formeler te kleden.

Het schip heeft alleen buitenhutten; deze zijn ruim, in warme tinten en met veel hout ingericht. Er is geen minimumleeftijd voor kinderen, maar de schepen, met uitzondering van MS Europa, zijn niet ingesteld op kinderen.