Costa Magica, Oslo, Noorwegen

Freedom of the Seas

De Freedom of the Seas is het eerste schip in de Freedom klasse. Het schip biedt plaats aan meer dan 3.600 passagiers. Met 18 dekken was het ten tijde van ingebruikname het grootste passagiersschip ter wereld. Het is 2,4 meter minder breed dan de Queen Mary 2, zes meter korter en heeft anderhalve meter minder diepgang. Toch heeft het met 158.000 tegen 151.400 ton een groter tonnage dan de QM2.

De Freedom of the Seas herbergt een interactief 'waterpark', H2O, en heeft het eerste drijvende surfpark ter wereld geintroduceerd, Flowrider genaamd! Dit is een golfgenerator waarop gesurft kan worden. Het principe is te vergelijken met het zwemmen tegen de stroom in. De surfer ervaart een golfstroom van ruim 136.000 liter water per minuut.

Verder zijn er faciliteiten voor volleybal en basketbal en whirlpools die uitsteken uit de zijden van het schip. H20 is overdag een interactief speelparadijs voor families met kinderen met waterkannonnen en fonteinen. 's Avonds wordt het omgetoverd tot een kleurrijke en verlichte beeldentuin.

Jeugdactiviteiten zijn te vinden in Adventure Ocean. Er zijn drie zwembaden aan boord. Een van deze baden wordt ook gebruikt voor allerlei sportactiviteiten in en om het water. Naast deze luxe sportvoorzieningen vind je op de Freedom of the Seas een coffee shop annex boekwinkel, een pizzeria en een Ben and Jerry's-ijswinkel. De Royal Promenade biedt 136 meter aan winkels, restaurants en entertainment. Verder zijn er nog een klimmuur, een overdekte schaatsbaan, een minigolfbaan, golfsimulators, wifi-toegang over het gehele schip, flatscreentelevisies in alle hutten en mobiel telefoonbereik.

In de indrukwekkende Showlounge op het voorschip, die vijf dekken hoog is, worden Las Vegas-style productieshows met gebruik van veel kleur en klank opgevoerd. Het restaurant bestaat uit drie lagen, elk met een ander thema, met elkaar verbonden door een grote trap waar in twee zittingen wordt gedineerd. Verder zijn er thema restaurants zoals de Chops Grille, het Italiaanse Portofino en het Aziatische Jade.