Balmoral, Fred. Olsen Cruise Lines

Fred. Olsen Cruise Lines

De naam Fred. Olsen is een begrip in de cruisewereld. Fred. Olsen staat bekend om zijn enorme keuze in havens en cruiselengtes (bijzondere, vaak langere vaarroutes). Gastvrijheid en huiselijke gezelligheid staan voorop bij deze van oorsprong Noorse rederij. De middelgrote, comfortabele schepen met veel Britse passagiers, zijn een 'home away from home'.

De slagzin van Fred. Olsen Cruise Lines, "It's all about the people", is geen loze kreet. Het is de voornaamste reden dat veel mensen jaar na jaar opnieuw voor Fred. Olsen kiezen.

Het grootste gedeelte van het jaar vertrekken de schepen vanuit Engeland. Andere interessante bestemmingen zijn de Canarische Eilanden, de Baltische Staten, de Caribbean en de langere cruises, zoals "Around South America" and "Around the World". Of je nu de voorkeur geeft aan een vlieg/cruisevakantie, een cruise vanuit een Britse haven, een langere of zelfs wereldcruise, Fred. Olsen biedt het allemaal.

Cruiseschepen Fred. Olsen

De schepen met Ierse namen zijn geen mega-cruiseliners. Vandaar de slogan "Thuiskomen. Overal ter wereld". De Black Watch is, met maximaal 843 passagiers aan boord, het grootste schip van de rederij. De Braemar werd in 2001 door Fred. Olsen aan de vloot van knusse schepen toegevoegd. Ook de Boudica is geheel in lijn met de wens van Fred. Olsen om kleinere, intiemere schepen te beheren. In 2008 is het grootste schip aan de vloot toegevoegd, de Balmoral, genoemd naar het Schotse kasteel van de Britse koninklijke familie.

vorige >        alle rederijen >        volgende >