U bent hier > home > rederijen > cunard line
Cunard Line, Queen Elizabeth, Oslo, Noorwegen

Cunard Line

Cunard staat al generaties lang synoniem voor luxe, comfort en stijl. Cunard is een rederij rijk aan traditie en tegelijkertijd vooruitstrevend bezig in de cruisewereld!

Cunard was de eerste rederij die een regelmatige transatlantische passagiersdienst verzorgde (Britannia, 1840). Deze traditionele Britse rederij staat van oudsher bekend om haar transatlantische overtochten naar New York. Het is ook de enige rederij die heel het jaar door regelmatige transatlantische overtochten maakt.

Cruiseschepen Cunard Line

De vloot van Cunard bestaat momenteel uit drie oceanliners: de Queen Elizabeth, het vlaggenschip Queen Mary 2 en de Queen Victoria. De schepen verschillen erg van elkaar, maar staan ieder op hun eigen manier garant voor kwaliteit en service.

De Queen Mary 2 is een populair schip. De introductie in 2004 van dit toen grootste cruiseschip ter wereld heeft veel stof doen opwaaien en terecht. Deze megaliner is een klasse apart. De QM2 heeft 14 passagiersdekken en driekwart van de hutten heeft een eigen balkon. Haar luxueuze en indrukwekkendee interieur herinnert aan de tijd van de oceaanstomers van weleer, aan de andere kant straalt het schip een moderne en gracieuze stijl uit.

De een na laatste aanwinst van Cunard is de Queen Victoria, een kleiner zusje van de Queen Mary 2. Ook de nieuwe Queen Elizabeth, sinds november 2010 in de vaart houdt de eer en traditie van de rederij hoog.

vorige >        alle rederijen >        volgende >