Costa Magica, Oslo, Noorwegen

Costa Pacifica

De Costa Pacifica, vanaf juni 2009 in de vaart, lijkt heel veel op haar zusters Costa Serena en Costa Concordia. De beste elementen en facetten van die schepen zijn voor haar ontwerp samengevoegd. Ook zij heeft 1500 hutten, waarvan 91 in de Samsara Spa en 529 met balkon.

De Samsara Spa meet 6000 m2 en is verdeeld over twee dekken met fitness ruimte, sauna, turks stoombad, schoonheidssalon en hydromassagebaden.Voor een aantal van deze faciliteiten dient te worden bijbetaald. Wie een Samsara suite boekt, heeft rechtstreeks toegang tot deze Spa met allerlei extra's en privileges en kan gebruik maken van het Samsara Restaurant met uitgebalanceerde maaltijden.

Er zijn in totaal vijf restaurants, waarvan twee specialiteitenrestaurants met bijbetaling, vele lounges en bars, een theater van drie verdiepingen, een bibliotheek, casino, een internetcafé en een multimedia ruimte, de “Mondovirtuale”. Ook heeft de Costa Pacifica een Grand Prix-simulator met een echte Formule 1 raceauto. Er is veel ruimte aan dek met vier zwembaden waarvan er twee met glazen schermen overdekt kunnen worden en een mega bioscoopscherm. Alle hutten hebben satelliettv, minibar, kluisje en een haardroger.