Compagnie du Ponant Yacht Cruises, Ponant Cruises, l'Austral

Compagnie du Ponant

De vloot bestaat uit vijf schepen, le Ponant (32 hutten), le Levant (45 hutten), le Soleal (132 hutten), le Boréal (132 hutten) en l'Austral (132 suites). Elk schip straalt een eigen persoonlijkheid uit en symboliseert de kunst van het cruisen op z'n Frans. Zo is zowel de service als het eten aan boord het beste van wat Frankrijk te bieden heeft.

Deze kleine rederij is trots op haar Franse afkomst. Met haar vier kleinschalige schepen in haar vloot maakt ze haar leus "small is beautiful" meer dan waar. Alle hutten zijn ruim en hebben uitzicht op zee. Voor de inrichting van de stijlvolle hutten en suites zijn uitsluitend superieure materialen en harmonieuze tinten gebruikt. Ze staan in voor de bescherming van de oceanen en de kuststreken en leggen zich toe op de bescherming van fauna en flora. Le Boréal en L'Austral zijn uitgerust met een zuinig elektrisch propulsiesysteem, een dynamisch positioneringssysteem dat de schepen zonder anker op hun plaats houdt en een optisch onderwater-detectiesysteem dat aanvaringen met walvissen voorkomt. Bovendien wordt er lichtere en minder vervuilende olie gebruikt, wordt er veel aandacht besteed aan de verwerking van afval en afvalwater, worden er minder schadelijke stoffen uitgestoten en zijn de schepen voorzien van lampen met een lager energieverbruik.

De rederij organiseert verschillende bijzondere themacruises. Zo is het mogelijk een muzikale cruise te boeken met aandacht voor de opera waarbij je onder andere Athene en Venetië bezoekt, een gastronomische cruise via Lissabon en Marseille of een familiecruise langs de Dalmatische en Adriatische kust.

Bestemmingen "off the beaten track"

Compagnie du Ponant brengt je naar mythische bestemmingen die alleen toegankelijk zijn voor kleine schepen. Kom aan boord en ontdek de meest uitgelezen plekken in de Middellandse Zee, IJsland, India, de Malediven, de Seychellen, Antarctica, Spitsbergen, Groenland en de Amazone. Het is dan ook perfect voor mensen die rust zoeken en wel eens van de platgetreden paden af willen wijken, ver weg van het massatoerisme.

vorige >        alle rederijen >        volgende >