Antarctica cruises | Norwegian Wind

Antarctica cruises

Antarctica is een sprookje per cruiseschip! Vaak is een Antarctica-cruise een combinatie van Antarctica en Zuid-Amerika. Ga mee richting de Zuidpool! De unieke en altijd winterse wereld van Antarctica verwelkomt het cruiseschip met krijsende meeuwen, pinguïns, zeehonden, zeeleeuwen, walvissen en orka's. Absoluut een 'once in a life-time' ervaring! Aan boord word je door middel van lezingen helemaal op de hoogte gebracht van de wonderbaarlijke flora en fauna en de excursies worden geleid door deskundigen.

Er zijn twee manieren voor een cruise naar Antarctica: met speciale expeditieschepen of met comfortabele cruiseschepen. De Holland America Line gaat met haar middelgrote comfortabele schepen ook richting Zuidpool. Deze cruises zijn meer een combinatie van Zuid-Amerika en het begin van Antarctica. De cruise is daardoor heel veelzijdig. Enerzijds doe je bijvoorbeeld Rio de Janeiro, Buenos Aires en Santiago de Chili aan, anderzijds geniet je van de fjorden en gletsjers in Chili, vaar je door het imponerende Beagle Kanaal via het schitterende Punta Arenas en Ushaia naar Antarctic Sound, en bezoek je de ruige Falkland en Shetland Eilanden.

De expeditie cruiseschepen zijn kleiner dan de gebruikelijke cruiseschepen. Bij het ontwerp van deze schepen is rekening gehouden met het varen op expeditie. Voor reizen naar Antarctica betekent dat onder meer een zwaar verstevigde romp. Sommige schepen zijn zelfs omgebouwde ijsbrekers. Hier geen theaters en waterpretparken. Op het expeditie cruiseschip is belangrijk de bibliotheek met boeken over de natuur die u omringd. Een ruimte waar u presentaties krijgt over de flora en fauna. Snelle, wendbare Zodiacs om dichtbij dieren of aan de kust te komen. Aan boord tref jegelijkgestemde, avontuurlijke types. Mensen die het prachtig vinden om te kajakken tussen de ijsbergen. Of zij die ervan genieten om met een kleine boot vlakbij de zwaaiende staartvin van een walvis te varen.

Op je cruisereis kom je door verschillende temperatuurzones. In bijvoorbeeld Buenos Aires kan je temperaturen tussen de 20° en 30° C verwachten, in Ushuaia, de meest zuidelijke stad van Zuid-Amerika, staat een frisse wind en is het in deze zomermaanden tussen de 5° - 10° C. Op Antarctica zelf is het tijdens onze winter zomer en dat houdt in dat je temperaturen tussen -6,5° tot -1° C moet verwachten. Het kan er zonnig zijn en redelijk warm (zelfs boven het vriespunt!), maar het kan evengoed nat zijn met een straffe wind. Voorkom teveel laagjes in verband met transpiratie. Houd vooral je hoofd, handen en voeten warm en droog! Vergeet niet je zwemkleding in te pakken, want zwemmen kan echt in warmwaterbronnen!

Antarctica... één van de laatste echt ongerepte gebieden ter wereld

Het mysterieuze Witte Continent, met gletsjers, ijsschotsen witte bergen, biedt een prachtig aanzicht en is uitermate geschikt om de mooiste plaatjes te schieten. De uitgestrektheid van dit gebied is rustgevend en de stilte oorverdovend. De walvissen en orka's brengen hun groet als zij even boven water komen om adem te halen, de kans om ze te fotograferen is dan ook groot!