Alaska en Canada cruises | Norwegian Wind

Alaska cruises

Alaska is het land van de bossen, besneeuwde bergtoppen, gletsjers en watervallen. Het land ook van de dieren, zoals beren, adelaars, walvissen, zeeleeuwen, orka's en rendieren. Dit prachtige gebied zal je ongetwijfeld ontzag inboezemen, in het bijzonder als je aan dek van het cruiseschip staat en je bij wijze van spreken bijna één van die majestueuze gletsjers kunt aanraken!

In de taal van de Aletoeten betekent Alaska "Groot Land". Alaska beslaat 20% van de gehele Verenigde Staten. Het is eigenlijk een land op zich. Alaska is net zo groot als Engeland, Frankrijk, Italië en Spanje samen oftewel 36 maal groter dan Nederland.

Vanuit de aanloophavens kan je diverse excursies maken om optimaal van het natuurschoon te genieten. Van tours per helikopter of watervliegtuig tot 'wildlife' excursies per boot om op zoek te gaan naar walvissen. En wil je wat meer van dit adembenemende stukje van de wereld zien, dan bieden sommige rederijen ook nog de mogelijkheid om een landverblijf in of bij nationale parken zoals Denali en Mt. McKinley te koppelen aan je cruise. En natuurlijk kan je er ook zelf op uit trekken. Met een kano over de rivier of met een stoomtrein door de bergen.

Alaska... een unieke ervaring

Alaska, het land zonder grenzen, waar de dieren in de meerderheid zijn en waar het in de zomer om middernacht nog licht is. Land van bergen, gletsjers, beren en walvissen.