U bent hier > home > rederijen > aida cruises
AIDA Cruises, AIDA diva

AIDA Cruises

"Das Clubschiff" is de slogan van deze Duitse rederij. De actieve én ook de jongere vakantieganger zal zich bij deze Duitstalige rederij snel thuis voelen. Geen vaste kledingadviezen of dinertijden, maar juist een informele sfeer en maaltijden in buffetvorm, waarbij drankjes zijn inbegrepen. Ook de fooien zijn bij de reissom inbegrepen.

Aida Cruises heeft een vloot met opvallende en moderne schepen. Elk schip is gebaseerd op hetzelfde concept en met dezelfde faciliteiten. De nadruk ligt op sportieve elementen voor een breed publiek. Elk schip heeft diverse bars en lounges, een showtheater, bibliotheek, internetcafé, één of meerdere zwembaden met ligstoelen, winkeltjes en een speciale kidsclub. Ook voor families met kinderen is er genoeg te doen op de schepen.

Zowel overdag als ‘s avonds bruist het van de activiteiten met overdag veel sport en spel, zoals volleybal, basketbal, duiksport en fitness met in de avond veel muziek en dans. Ook excursies aan land zijn hierop gebaseerd, zoals de speciale duik- en golfexcursies en fietsexcursies waarbij gebruik wordt gemaakt van mountainbikes die aan boord van het schip beschikbaar worden gesteld.

Cruiseschepen Aida

De Aida Cara is het oudste schip van de rederij (gebouwd in 1996), een kleinschalig schip, een zusje van de Aida Aura en de Aida Vita.

Met de Aida Diva, die begin 2007 in de vaart is gekomen, is een nieuwe generatie Aida clubschepen geboren. Nieuw is het ruimtelijk concept van het Theatrium, het kloppend hart van het schip. Op de Aida Diva, Aida Bella, Aida Luna, Aida Blu en Aida Sol is de traditionele showlounge vervangen door het dynamische en eigentijdse Theatrium, in het atrium van het schip. Hier vinden gedurende de avond korte, gevarieerde optredens van diverse artiesten plaats. Sinds 2007 is er elk jaar een nieuw schip in de vaart gebracht. Na de Aida Diva volgden al snel de Aida Bella en de Aida Luna. De nieuwe generatie clubschepen zijn middelgroot en bieden plaats voor ruim 2.000 passagiers.

De Aida Blu en de Aida Sol zijn weer iets groter, net als de Aida Mar, het nieuwste clubschip van de maatschappij.

vorige >        alle rederijen >        volgende >